La casetta酒吧餐廳,成都 / Atelier8

空間的間隙

項目標簽

設計公司:
位置:
類型:

非常感谢 Atelier8 予gooood分享以下内容。更多关于他们请至:Atelier8 on gooood 
Appreciations towards Atelier8 for providing the following description:

Atelier8受委托完成了成都银泰中心in99的La casetta酒吧餐厅的设计。La casetta餐厅在成都银泰中心的屋顶花园位置,是一处受到建筑弧形外立面和内部结构系统界定和挤压的空间,同时也面临着公共空间和私密空间转换的挑战。临近屋顶花园,使项目位于一个人流相对密集的区位;为了吸引客人和满足餐厅内部不同的功能需求,以及界定公共和私密场所之间的关系。餐厅的设计采用了“套盒”的概念,在室内设定了三种不同的空间氛围,并使用三种不同透明度展开设计。功能上,厨房加工区和吧台区被分置于场地的两端,为中间的就餐和休息区保留连续的视觉界面。

Heavy traffic spaces attract a wide range of different customers and, to meet demand, Atelier8 designs a flexible space created by adding atmospheres. The location overlooks the roof terrace of a shopping center in Chengdu and is clearly defined by a long curved façade. The different atmospheres are caged in a characteristic volume and move away from the curtain glass, thus creating the gap between public and private. There are three main ambiences within the space visually connected thanks to different transparencies. Both kitchen and bar are located into the short sides of the space, clearing up the middle part for dining room and lounge. It is possible to combine these to achieve the maximum capacity.

▼店铺外观,exterior view

作为一种建筑语言的表达,建筑的弧形外立面和内部的三个盒子之间的间隙空间,是我们在这个项目中思考的重点,也延续了Atelier8过往项目中的探索。我们使用家具暗示了这块可放松用餐的区域,并希望客人可以感受到这处空间的特别:一根位于中心位置的结构柱,做为统筹这个空间的核心,被外包的黑色镜面消解,并反射着这个场所;柱子面向大堂的一侧,由意大利艺术家Enza Migliore使用特殊的泡沫材料进行了艺术创作。

The space defined by the façade and the sequence of different atmospheres creates a casual situation for a drink or a quick bite. Lobby and ‘fast food’ spaces are the result of the relationship between the curve façade and main ambiences and both are clearly defined by its furniture. A big column became the center of gravity so it is wrapped with black mirror, vanishing yet providing reflection of the surroundings. The side facing the lobby is treated with an innovative foam art wall by Italian artist Enza Migliore.

▼空间的间隙,IN-BETWEEN

▼弧形外立面和内部的三个盒子之间的间隙空间,the space defined by the façade and the sequence of different atmospheres creates a casual situation for a drink or a quick bite

▼休息等待区,waiting area

两张彼此相对放置的黑色真皮沙发构成了休息室空间,并鼓励客人之间进行互动。特殊的金色金属网和黑色木地板区分了空间的边界,温暖的复古色调配以华丽的皮革细节和黑色镜面,营造出一种亲密而轻松的氛围。吧台空间是使用黑色水磨石建造的暗室。低台面为使用者提供亲密的尺度,并为相邻空间中的客人提供完美的视野。厨房操作区被隐藏在墙体背后,与整体空间的关系则通过金属铝板墙面上微弱的开口进行暗示。

The lounge area between the dining area and the bar is defined by two black leather sofas facing each other seeking for guest interaction. The space is defined with a characteristic golden metallic mesh and black wooden floor. An intimate and relaxed atmosphere provided by a warm palette with leather details and black mirrors. In the opposite side the bar is built with black terrazzo mixed on the site. A low countertop provides an intimate situation for the client seating in there while keeping the vision from other space faintly filtered by a curtain chain. The kitchen is confined behind aluminum panels and connected by small opening in its wall and camouflaged doors which gives a solid aspect in contrast with the other spaces.

▼休息室空间及吧台,the lounge area and the bar area

▼特殊的金色金属网和黑色木地板区分了空间的边界,a characteristic golden metallic mesh and black wooden floor

▼由休息室空间望向就餐区,view from the lounge area to the dining area

具有白色美感的就餐区位于厨房区旁边,边界使用U型玻璃进行界定。半透明的U型玻璃不仅提供具有亲密感的围合保护,也能过滤自然光线营造明快的用餐氛围。而餐厅顶部的白色自动窗帘则能进一步确保用餐环境的私密性。

The dining space with a whitish aesthetic is located next to the kitchen and defined by a translucent glass which provides privacy from the outside and natural light. The tables are divided with automatic curtains to the extent that privacy is also required.

▼ 云餐厅,CLOUD

▼餐厅顶部的白色自动窗帘则能进一步确保用餐环境的私密性,the tables are divided with automatic curtains to the extent that privacy is also required

▼半透明的U型玻璃不仅提供具有亲密感的围合保护,也能过滤自然光线营造明快的用餐氛围,a translucent glass which provides privacy from the outside and natural light

▼轴测图,axon

▼平面图,floor plan

Project Name: Lacasetta
Project Location: In99, Chengdu
Architect: Atelier8
Design Team: Jorge Gonzalez
Constructor: ONE CONSOLIDATED, Hong Kong
Visualizations: Federico Salmaso, BITSCAPE
Website: www.atelierba.net
Contact Email: [email protected]
Project description: Interior Design
Completion Year: 2019
Built area: 209 m2
Photographer: Dirk Weiblen
MANUFACTURERS
Aluminum Chain Curtain: Gold Silk (Shanghai) Metal Incorporation
Bespoke furniture: POLIFORM, MAGIS
Lighting Design: DIALUX

More: Atelier8,更多请至:Atelier8 on gooood 

發表評論

隨機推薦工作 所有工作 ?

任选4多少钱